NN

Voorwaarden voor deelname in de brochure voor boekhandels

Nieuwe titels of herziene herdrukken met nieuw ISBN

Nieuwe titels of herziene herdrukken kunnen altijd worden opgenomen in een brochure. Let daarbij wel op dat er voldoende argumenten worden gegeven voor de boekhandel om deze in te kopen. Als de boekhandel niet het vertrouwen heeft dat er vraag naar de titel is zal deze niet snel geneigd zijn om de titel in te kopen. Kies de brochure die het dichtstbij de verschijningsdatum van jouw titel ligt.


Eerder verschenen titels: backlist

In principe nemen we titels die eerder dan twee maanden voor verschijningsdatum van de brochure zijn verschenen niet op in de brochure. Boekhandels zijn nou eenmaal niet snel geneigd backlist titels in te kopen.

Hiervan kan worden afgeweken als je goede argumenten hebt voor de boekhandel om deze titel alsnog in te kopen. Denk bijvoorbeeld aan:

  •  Er is binnenkort landelijke media-aandacht voor de titel waardoor de boekhandel kan verwachten dat er vanuit klanten vraag komt naar de titel.
  • Er is het afgelopen jaar een enorm aantal exemplaren verkocht (> 5.000) waardoor dit boek als bestseller bestempeld mag worden. De boekhandel kan dan tot inkoop overgaan omdat men verwacht dat deze titel zal verkopen.
  • Er is een speciale aanbieding of substantiële korting bovenop de boekhandelskorting. Hierbij moet het niet gaan om een afprijzing van enkele euro’s maar echt om een substantiële aanbieding.

Voor alle titels geldt:

  • De titel is aangemeld in CB Online en bestelbaar voor de boekhandel.
  • De titel heeft nog niet eerder in een boekhandelsbrochure van DVU gestaan.
  • Deze brochure is uitsluitend bestemd voor titels van uitgevers die zijn aangesloten bij De Vrije Uitgevers.

Indien je twijfelt of jouw titel voldoet aan de voorwaarden, neem dan vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

We willen de brochure zo interessant mogelijk houden voor boekhandels. Vandaar dat we bovenstaande voorwaarden hanteren. Indien jouw titel hier niet aan voldoet, maar je wilt deze toch promoten richting de boekhandels, neem dan contact op met De Vrije Uitgevers.